Открихме Хмерика на карта - Руският газ нямал алтернатива, търсим начин за включване в "Турски поток"

Българското правителство не вижда алтернатива на руските газови доставки за Европа и е готово да проучи условията за получаването на газ по „Турски поток".
Това заяви българският вицепремиер Ивайло Калфин в Москва, цитиран от "Интерфакс".

„Европа се опитва да ограничи руските газови доставки. Засега обаче не съществуват алтернативи на руския газ. Това е позицията на българското правителство, затова трябва да работим съвместно и да гарантираме най-взаимноизгодните доставки на руски газ за Европа", посочил е Калфин на среща с председателя на комисията за международните въпроси в горната камара на руския парламент Константин Косачов.
  Според него София възнамерява да проучи условията, при които Русия ще пренася газ към Турция.
  Калфин е отбелязал готовността на България да повдигне този въпрос пред Брюксел, за да бъде обсъденавъзможността за „разделяне на потоците", както и за възстановяването на проекта „Набуко". - Браво на Калфин поне имаше доблестта да признае очевадното !!!


България ще губи по 400 милиона долара годишно от транзитни такси, заради спирането на проекта Южен Поток, кой ще ни компенсира за тези загуби Европа ли, САЩ ли - не истината е, че загубите ще останат за сметка на гражданите в най - бедната държава в Европа - България, но за тази загуба от 400 милиона долара годишно ще получим високопоставени посещения от Европейски и Американски чиновници които ще ни уверяват колко много са загрижени за Българските граждани, а някои партии ще получат по някой друг долар от чичо Сам и евро от леля Меркел, за предизборните си кампании, а други пък бонуси в Турски лири за националното си предателство и поднасянето на баклавата Южен Поток на Турската маса. 

ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ......... ?????? 




Няма коментари:

Публикуване на коментар