Евро-Американската глупост - или '' Имам една мечта...''

 Тя започва като песента на Джон Ленън '' Имам една мечта...'' но тази мечта съвсем не е за мир и равенство. 


  Америка си мечтае да продължи да е великия световен господар в какъвто се превърна след разпада на СССР, финансирайки военната си експанзия с печатането на долари които другите държави трябва да купуват за да ги разменят за необходимите им ресурси които задължително са в долари. 

  Европа ( Германия, Франция и Англия ) мечтае за времената от 90-те когато купуваха ''грабеха'' ресурсите на Русия и на бившите соц-страни, за които подхвърляха пенита на назначените от тях, престъпни политико-олигархични национални предатели. 
  
  Но прекалиха, станаха твърде алчни и уверени в себе си и допуснаха амбициозен и умен човек като Путин ( част от кръга на Елцин ) да се издигне до президент на Русия и успешно да обедини около себе си, разочарованите Руски олигарси. 
  
  Но след това кратко историческо отклонение нека се върнем в наши дни. Следвайки мечтите си Америка иска да завърши заграждането на Русия, като посави нови бази на НАТО и ракети в Украйна, на няколко стотни километра от Москва, не че някой военен експерт си има и на идея как може да се загради и неутрализира, най-голямата (17 098 242 km2 или 1/8 от територията на Земята ) ядрена държава в света, с мобилни ядрени балистични ракетни комплекси и ядрени подводници, всяка от които разполага с достатъчно огнева мощ да превърне в пепелище всички по големи градове в САЩ или Европа.    
  
  Но със сигурност аранжирания Мейдан в Украйна ще предизвика Русия да отговори на тази заплаха за националната им сигурност по същия начин по който САЩ реагираха на разполагането на ракети и войски на СССР в Куба ( нека си припомним - ако тогава Русия не беше отстъпила сега или Куба щеше да е Американски щат или ядрена пустиня и при евентуален ответен отговор от СССР сега щяхме с шестте си ръце да рисуваме върху каменните стени на пещерата ).


Хората които вече виждат гъбовидни облаци и конфликта в Украйна като прелюдия към трета световна война между Русия и САЩ ще останат разочаровани, тя просто е невъзможна и без победители и победени '' Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война, но Четвъртата ще се води с тояги и камъни. - Алберт Айнщайн ''. 
  
  Въпреки ''официалната покана'', Украйна да стане отново Руска република, изпратена от Русия под - формата на стоте бели камаза, които изправиха на нокти НАТО, Европа и САЩ, не защото пренасят оръжие или нещо подобно а защото евентуалната стрелба по този конвой ще легитимира Руската армия да премести Руската граница до Полската ( в рамките от 1 до 6 седмици) и нито САЩ, Европа или НАТО биха могли да направят нещо да променят този факт. 

  Нека завърша тази статия с една велика мисъл на Алберт Айнщейн ''Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.''