Стара френска подводница “потопи” US самолетоносач на учение

Важен пробив в сигурността позволи на 34-годишна френска подводница да “потопи” US самолетоносачa USS “Теодор Рузвелт” и по-голяма част от неговия ексорт по време на учения между френския и американския флот.
Френското военно министерство и американския военен флот разпространиха и след това изтриха информацията, която беше озаглавена ““Le SNA Saphir en entraînement avec l’US Navy au large de la Floride” (“SNA Сапфир тренира с американския флот край брега на Флорида”), в които се изразяваха възхищенията от успеха на 34 годишната френска ядрена подводница в потопяването на американския самолетоносач USS “Теодор Рузвелт” заедно с неговия ескорт.




Преди да бъде изтрита новината, тя беше забелязана от други медии, включително блогът The Aviationist, който разпространи информацията.

Целта на военните игри край Флорида, които започнаха в средата на февруари, имаха за цел да тестват новия подобрен самолетоносач, който е в процес на четиригодишно обновяване на стойност $2.6 милиарда.

След края на тестовете той отново ще поведе своята бойна група на мисии. Ученията включват трениране на сценарии с вземане на противникови кораби абордаж, нападение на подводници и бой с противникови кораби.

По време на първата фаза от десетдневните морски учения, френската подводница “Сапфир” е била част от “приятелските сили”.

Във втората фаза обаче, “Сапфир” е била от “вражеските сили”. Нейната мисия била да открие “Теодор Рузвелт” и да се подготви за атака срещу бойната група на самолетоносача.
По време на последната фаза на ученията, френската подводница се приближила незабелязана до бойната група, преминавайки през защитния периметър на американската отбрана.

“Сапфир” успя да се промъкне тихо в сърцето на отбраната, която беше съставена от американски фрегати, защитаващи самолетоносача, като успя да избегне и въздушното разузнаване”, пише в оригиналното съобщение във френския блог. “Сутринта на последния ден, беше дадена заповед за стрелба, позволявайки на “Сапфир” да “потопи” “Теодор Рузвелт” и по-голямата част от неговия ескорт”.
Не са дадени повече детайли за развитието на учението. Бойната група ще бъде изпратена на мисия в края на тази година.

Автор: Desinfowar

1 коментар:

  1. Ние сме водеща компания за управление на финансови и активи в Персийския залив. Ние сме готови да финансираме вашия бизнес и проект под формата на детски финанси от $ 100,000.00 за дългосрочни инвестиции. Ние даваме заеми от $ 100,000.00 до $ 700,000,000.00 USD. Ако имате нужда от Фондове за разширяване на съществуващи фирми или за стартиране на нов проект, след това не търсете повече, тъй като ще бъдем повече от удоволствие да работим с вас. Ние сме довели до доверието в проекта, за да постигнем инвестиционна възвращаемост и ние трябва да установим вашия проект като такъв, ние Ще ангажира нашите средства на 3% годишно с до 30 години план за погасяване.


    Имейл: NEILHOWARDLOANLTD@GMAIL.COM

    ОтговорИзтриване